Update oktober

Een bericht vanuit het warme en droge Zambia. De regen is in aantocht, maar totdat het zover is is het vooral heel erg warm! We doen het daarom rustig aan, alles gaat op een Afrikaans tempo. We proberen vooral niet te snel te lopen, want na twee stappen staat het zweet al op de rug. 
 
De afgelopen drie weken zijn we in Malawi geweest. We hadden een vol en afwisselend programma. Het hoogtepunt was voor ons om een discipelschaptraject te lopen met een jong echtpaar (we noemen hen Patrick en Sandy en hun 4 maanden oude baby.) 

Drie keer per week zijn we bij hen langs gegaan om samen in de schaduw te zitten praten, samen te koken of af te wassen, te bidden of te zingen en om samen Bijbelstudie te doen. Dit betekende in praktijk brengen wat we in de afgelopen weken van training hebben geleerd.Maar, we hebben dit niet gewoon als een opdracht gezien, maar als een waardevolle manier om van Jezus te kunnen getuigen en een nieuwe vriendschap te bouwen. 

Verder zijn we naar scholen geweest waar we aan de hand van drama en lessen mochten getuigen wat God in onze levens gedaan heeft en ook in hun leven wil doen. Onze focus lag vooral op de verantwoordelijkheid die wij als Christen hebben om niet alleen in Jezus te geloven, maar om Hem dagelijks te volgen, Zijn Woord te lezen en te doen, en ons geloof te delen met anderen. 
Ook zijn we naar een ziekenhuis geweest, waar we heel warm werden ontvangen om met de patiënten te bidden en te zingen. 
 
Op een ochtend hebben we een wandeltocht gemaakt naar Livingstonia. De plek waar eind 1800 een zendingswerk basis was opgericht door mensen die geïnspireerd waren door David Livingstone. Nu, ruim 150 jaar later, stonden wij op dezelfde plek en kunnen we nog steeds de vrucht zien van zijn bereidheid om te gaan!
Toch was het voor ons teleurstellend om te merken dat er door de generaties heen veel Bijbelkennis verloren gegaan is.
 
Wij genieten van onze training en beginnen steeds meer te zien hoe waardevol het is om op deze manier nog meer toegerust te worden voor het werk waarvoor God ons geroepen heeft! De training loopt bijna ten einde, 3 december zullen we afsluiten en naar Nederland vliegen voor ons verlof. In januari zullen we D.V. als FCE stafleden in Zuid Afrika aan de slag gaan. 
 
Gods zegen,  Bart en Marthe 
 
Gebedspunten:
  • Bid mee voor ons Zuid-Afrikaans visum, deze gaan we in december aanvragen.
  • Bid mee voor de christenen in Malawi, voor een honger naar Gods Woord, zodat ze de waarheid mogen kennen en niet zullen afdwalen.

Één reactie op “Update oktober

  1. Lieve Marthe & Bart,

    Mooi om jullie verhalen te lezen! Ik zie uit naar jullie verlof waarin we elkaar zullen zien!

    Liefs,
    Jasmijn

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *