Update juni 2019

Beste allemaal,

Het is een koude regenachtige dag, maar we zijn nog altijd ontzettend dankbaar met elke regendrup die valt! Het gras kleurt weer groen en de eerste sneeuw hebben we al gespot (op de bergtoppen natuurlijk).

Bart geeft les, voor twee weken zullen we alles op alles zetten om een groep van 15 bassischool onderwijzers door de curcus te leiden. De groep heeft begin dit jaar al twee weken curcus gehad bij hen op school. Het doel is om ze te helpen om niet alleen maar een leraar te zijn op een christelijke school, maar om een leraar te zijn die in alles God erkenning geeft en Zijn plan uitdraagt in elke les en elke pauze. Een meester of juf die passie heeft voor elke leerling, ziet waar hulp en aandacht nodig is, bid voor zijn of haar leerlingen, creativiteit gebruikt en zelf een goed voorbeeld is, kortom een leerkracht die discipelen maakt! En zo’n toegeweide onderwijzer is helaas een grote uitzondering in dit land!
We worden enthousiast van de verhalen van de docenten! Na het eerste deel van de curcus, begin dit jaar, hebben ze al zoveel kunnen toepassen en daar getuigen ze van. Alle eer aan God!
Wat heerlijk om betrokken te kunnen zijn bij deze discipelschaps cursus met een groep die vol verwachting elke les bijwoond, wetende dat deze cursisten een grote inpact zullen hebben in de levens van zoveel kinderen.

Met Lukas gaat het ook goed, hij heeft de waterpokken gehad maar op een paar rode vlekjes na is hij alweer helemaal zichzelf. We houden hem voor de zekerheid nog maar even achter gesloten deuren zodat het virus niet met de meesters en juffen mee naar school zal gaan.

We kijken terug op een heerlijke verlofperiode en zijn dankbaar voor alle mensen die we weer hebben mogen ontmoeten! Bedankt voor jullie goede zorgen, gezeligheid en vele drukkies (knuffels) ook namens Lukas!

Groetjes,

 

 

 

 

 

 

Bart, Marthe en Lukas

 

4 reacties op “Update juni 2019

 1. He Bart en Marthe,

  Interessante materie! Als (basisschool)onderwijzer moet je in mijn ogen qua lesstof je vooral bij feiten houden en als het gaat om meningen, zo veel mogelijk de verschillende meningen uiteenzetten. Maar dat betekent niet dat een christelijke onderwijzer zijn eigen identiteit en eigen mening niet zou mogen laten doorschijnen in zijn doen en laten. Dat is soms een lastig ‘spanningsveld’. Gelukkig is het niet ons werk (denk ik); vervuld van de Heilige Geest ZIJN we een getuige van Jezus, of we dat nu willen of niet. Thank God!

  Leuk om jullie weer te ontmoeten hier en tot ziens/spreeks!

  Groetjes,
  Niels

  • He Niels,

   Zeker weten interessant! Klopt inderdaad wat je zegt. Denk ook dat het uitleven van je geloof belangrijk(er) is, want leerlingen hebben het snel door wanneer iets nep is…

   Yes, spreken elkaar gauw eens weer!
   Bart

 2. Prachtig en bemoedigend om te lezen hoe God jullie gebruikt om komende generaties iets van Gods liefde mee te geven via de meesters en juffen fde jullie mogen trainen.
  Zegen toegewenst!
  Cor & Elsa

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *