Terug in Zambia

Sinds een aantal weken zijn we in Kalungu, Noord Zambia. Hier heeft FCE een trainingscentrum. De grens met Tanzania is hier 60 kilometer vandaan. We zijn er twee keer geweest, het is een hele ervaring. Je kunt zonder paspoortcontrole de grens overlopen, boodschappen doen in Tanzania en weer teruglopen naar Zambia.
We slapen niet altijd bij het trainingscentrum. We zijn twee keer voor een aantal dagen de gemeenschap in geweest. Het is een goede ervaring om bij een familie te eten, slapen, werken, etc… Op die manier leren we de cultuur beter kennen, bouwen we relaties op en wordt er een omgeving gevormd waarin we over Jezus kunnen delen. Verder zijn we veel betrokken bij de dagelijkse taken op het trainingscentrum. Voor een goed overzicht van wat we hebben gedaan verwijzen wij je graag naar www.fllw.nl, daar kun je een filmpje van ons bekijken.

Van 26 september tot 26 oktober gaan we als team onderweg. Het ene deel van het team gaat naar Uganda en het andere naar Malawi. Wij zijn deel van het team dat naar Malawi gaat.

In het Engels noemen we onze trip een ‘outreach’, de focus is om Jezus bekend te maken. De eerste drie weken verblijven we op het trainingscentrum van FCE in Malawi. In Kalungu waren we zowel bezig met gemeenschap werk en het werk op het trainingscentrum, maar in Malawi zullen we grotendeels bezig zijn met gemeenschap werk, evangeliseren en gebedswandelingen.

Na deze drie weken gaan we 5 dagen naar Karongo en 5 dagen naar Chirurg. Ook hier houden we dezelfde focus, waarbij de nadruk zal liggen op moslim evangelisatie. Jaren lang kon het land de sterke moslim invloed vanuit Tanzania weerstaan, maar de laaste jaren is er een drastische groei van Islam in het land. Ons verlangen is dat de volgelingen van Jezus zullen opstaan en aan de slag zullen gaan.

Groetjes,
Marthe en Bart

Één reactie op “Terug in Zambia

  1. Bart en Marthe wat leuk om het filmpje van jullie te bekijken! Het geeft een goed idee van waar jullie mee bezig zijn. Leuk om te lees dat jullie in jan.naar ZA gaan. 🙂

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *