Tijdlijn

2010      Bart studeerde af als fysiotherapeut in Nederland maar werd door God geroepen om naar Zuid-Afrika te gaan. “Vlak daarvoor liet God mij inzien dat er verborgen aspecten in mijn leven waren die ik in het openbaar moest brengen en achter mij moest laten, ter voorbereiding op wat ging komen.”

2011       Bart vertrekt naar Phuthaditjhaba, Zuid-Afrika en raakt betrokken bij ontwikkelingswerk. Ook volgt hij een opleiding tot het aanbieden van agricultuur lessen in landelijke gemeenschappen.

2012       Er komt voor het eerst een groep studenten vanuit Nederland voor 3 maanden naar Phuthaditjhaba. Bart geeft samen met de leiders van Crossroads leiding aan dit programma. Tijdens deze maanden staan groeien in je relatie met God, jezelf ontwikkelen, en uit reiken naar anderen centraal.

2013       Bart begint met de studie theologie. Hij studeert via afstandsonderwijs in Zuid-Afrika. Ook dit jaar komt er een groep studenten vanuit Nederland. Bart helpt weer in het aanbieden van het programma. In dit jaar ontmoeten Bart en Marthe elkaar, want Marthe is een van de deelnemende studenten.

2014       Bart en Marthe trouwen in december 2014.

2015       Bart en Marthe worden door God bevestigd om nu samen verder te wandelen in de roeping van God om in Zuid-Afrika Zijn licht te schijnen. Ze bieden samen op verschillende plekken in Zuid-Afrika en ook in Swaziland trainingen aan.

2016      Ook dit jaar komt er een groep studenten vanuit Nederland. Bart en Marthe komen in aanraking met FCE en volgen hier eind 2016 een Discipelschap cursus. Ze verhuizen naar Wolseley om hier voor een langere tijd te zijn en om te dienen binnen FCE.